Hopbakslån

Ett hopbakslån är ett samlingslån där du slår ihop dina dyra smålån och krediter i ett nytt lån. Genom att slå ihop dyra lån och krediter till ett lån får man en långivare och en ränta att förhålla sig till istället för flera.

När du ansöker om ett samlingslån får du ett nytt lån där värdet används av banken till att lösa dina gamla lån. Det finns olika sätt att göra detta på. Äger du din bostad kan du, om bostaden inte är fullt belånad, använda det extra värdet på bostaden till ett nytt bolån. Vid en sådan lösning använder du din befintliga bostad som säkerhet för lånet. 

Det finns många fördelar med att slå ihop sina lån till ett lån. Ofta kan du få bättre villkor och ränta genom att ha ett lån att betala för varje månad istället för flera. Det kan dessutom bli enklare att hålla koll på dina utgifter och ofta kan du sänka dina månadsbetalningar då du slipper dyra avgifter som dina gamla smålån och krediter hade.

Intresserad av slå ihop dina dyra lån och krediter? Läs mer om hur du kan samla dina lån eller kontakta oss så ser vi tillsammans över dina möjligheter och hjälper dig med din ansökan.

Kontakta oss

Tillbaka till ordlistan