Så fick egenföretagaren Nicke ordning på ekonomin efter sjukskrivning

Ibland behöver man en tillfällig lösning för att kunna komma på fötter igen. Egenföretagaren Nicke halkade efter med ekonomin efter en sjukskrivning och förlorade sedan sin F-skattsedel. Med hjälp av ett övervärde i bostaden kunde Nicke beviljas ett lån och få en nystart i livet.

Nicke driver eget företag. Han har varit snickare länge och varit anställd på både stora och små bolag. Men nu driver han eget för första gången i livet. Han är duktig på det han gör och hans kunder gillar honom. Nicke har inte haft några problem att driva runt företaget, han har till och med varit tvungen att tacka nej till jobbförfrågningar någon gång.

Sjukskrivning ledde till problem för firman

Nicke älskar att spela hockey, något som han gjort sedan han var yngre. Nu spelar han veteranhockey. Tyvärr skadade han knät allvarligt på en hockeyträning och var tvungen att vara hemma. På grund av det fick Nickes företag likviditetsproblem och halkade efter med skatteinbetalningarna och eftersom han inte kunde jobba så försökte han täcka upp med blancolån. Men tyvärr hjälpte inte det och det hela slutade med att F-skattsedeln blev indragen.

När han sedan blir bättre i knät och vill börja jobba som vanligt så får han inte det. Han hamnar i en ”moment 22”-situation, och när räkningarna fortsätter komma in så går det snabbt. Med en skatteskuld och några betalningsanmärkningar som resultat.

Fick hjälp att komma på fötter igen

Han går till sin bank för att få lån men får nej direkt eftersom han har både betalningsanmärkning och en skatteskuld. Linnea, som är handläggare på Bluestep Bank, svarar när Nicke ringer.

– Det viktigaste var att hjälpa Nicke så han kunde börja jobba med sitt företag igen, sen brukar det mesta lösa sig med tiden. Eftersom han inte hade ett så stort bolån på sitt hus och en bra ekonomi innan han blev sjuk så höll vår kalkyl. Vi kunde bevilja lånet så att han kunde betala sin skatteskuld och lösa kronofogdeskulderna. Han fick tillbaka sin F-skattsedel och kunde börja jobba i sitt företag igen. Tyvärr så hänger ju betalningsanmärkningarna kvar i 3 år och det är inget vi kan göra något åt. Men det kändes ändå bra att ge Nicke en nystart, säger Linnea.

Berättelsen är baserad på en riktig kund men på grund av banksekretessen är namnet och personen på bilden fiktiva.

Utöka ditt bolån tryggt och säkert

Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp, en investering i hållbara energilösningar för hemmet eller för att säkra ekonomin vid oförutsedda kostnader.

Ansök direkt