Så lyckas du med visningen inför bostadsförsäljningen

Dags att sälja? Här samlar vi tipsen du bör känna till för en lyckad visning och försäljning av din bostad.

När du ska sälja din bostad finns det mycket att hålla koll på. Det är inte bara styling inför visningen som är viktig utan det finns en rad andra faktorer som är avgörande om visningen blir lyckad eller ej.

Se till att allt är med i objektbeskrivningen

En intresseväckande objektbeskrivning i din bostadsannons är minst lika viktig som bilderna. Objektbeskrivningen skrivs oftast av mäklaren men du som säljare har alltid sista ordet. Om något i beskrivningen är direkt felaktigt kan du dessutom bli skadeståndsskyldig. Så lägg några extra minuter på att se över denna.

Ta fram energideklarationen

Det ska alltid finnas en energideklaration tillgänglig när du säljer din bostad och du som säljare har ansvar för att denna tas fram. Bor du i bostadsrätt kan du kontakta styrelsen i din förening och be om hjälp. Ska du sälja ett hus bör du kontakta en certifierad energiexpert som kan uprätta en energideklaration.

Vilken typ av visning passar dig bäst?

Öppen visning: har du en öppen visning kan vem som helst komma och kika under en bestämd tid.
Bokad visning: En bokad visning fungerar på samma sätt som en öppen visning, förutom att spekulanterna måste anmäla sig till mäklaren i förväg. På så sätt får mäklaren bättre koll på vilka samt hur många som besöker visningen.
Förhandsvisning: detta är ett alternativ när det är högt tryck på bostäder. Då kan personer i mäklarens register eller personer som föranmält intresse få förtur.
Privat visning: På en privat visning får spekulanten en egen visning av bostaden.

Att tänka på inför visningsdagen

När det är dags för visning vill du gärna att bostaden ska se så bra ut som möjligt. Fixa småskavanker såsom slitna lister, lösa handtag och borrhåll. Ibland kan det till och med vara värt att måla eller tapetsera om för att ge bostaden en fräschare känsla.

Rensa och städa ordentligt. Tänk på att spekulanter kommer vilja öppna lådor och skåp så se till att organisera även dessa. Även om styling inte är allt så är det otroligt viktigt att tänka till kring inredning och detaljer i hemmet. Spekulanter vill inte se överflöd av prylar och privata ägodelar såsom fotografier och liknande. Att anlita en professionell stylist kan öka chanserna till en lyckad försäljning.

Ska du köpa nytt boende i samband med försäljningen? Räkna på vad du skulle kunna låna, och vad det skulle kosta dig i månaden i vår kalkylator nedanför.

Ansök om lånelöfte tryggt och säkert

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte