Så inreder du hållbart med en liten budget

Har du precis köpt en ny bostad och ska börja inreda? Genom miljösmarta val håller du kostnaderna nere och bidrar till ett hållbart samhälle.

Inred inte hela hemmet på samma gång

Inred pö om pö och låt det ta tid. På så sätt behöver du inte lägga alla pengar på inredning och ditt hem får tid att växa fram. När man inreder för fort är risken för felköp stor. Överväg alla inköp noga och låt det ta tid.

Fokusera på kvalité och material

Välj material som håller och slits snyggt med tiden. Det kommer spara på både plånboken och miljön när du slipper köpa nytt hela tiden.

Undvik trender och satsa på tidlös inredning

Undvik trender som är superheta nu, men som du kommer tröttna på om ett halvår. Prislappen bör inte avgöra dina köp utan rikta in dig på ett fåtal möbler av hållbara material och med en tidlös design. Många tidlösa designmöbler kan du fynda på secondhand, dessutom håller de högt andrahandsvärde och du kommer inte förlora så mycket pengar på att sälja det om du tröttnar.

Handla second hand och återbruka

Genom att handla second hand och återbruka får gamla möbler nytt liv. Det finns flera sätt att förnya dina gamla möbler och sådant som du handlat på second hand. Måla om den gamla byrån eller byt ut lampskärmen på golvlampan.

Förnya genom att möblera om och plocka bort

Om du gillar förändring kan du enkelt förnya hemma genom att möblera om och byta ut småmöbler eller textilier utefter säsong.  Genom att placera om större möbler som soffor och hyllor skapar du en ny känsla i rummet.

Inred med blommor och blad

Växter är en inredningsdetalj som enkelt kan flyttas runt i ett rum och som både förbättrar och förnyar inomhusmiljön medan de växer. Exempel på växter som renar luften och förbättrar luftfuktigheten är murgröna, svärmorstunga och gullranka.