Logga in

Prisvärda sportlovstips

Prisvärda sportlovstips

Sportlovet närmar sig. Planerar du en resa till fjällen eller stannar du och din familj på hemmaplan? Oavsett vad din budget tillåter har vi tips på aktiviteter som passar alla plånböcker.

Till fjälls

Åk till fjällen utan att spendera en förmögenhet. Gör fjällresan mer budgetvänlig genom att boka en mindre ort som inte är en av de populäraste. Boendet blir billigare och det finns troligtvis logi som fortfarande går att boka. När du väl är på plats finns det mycket du kan göra för att dra ner på kostnaderna. Undvik att äta alla mål ute. Om ni är ett stort gäng som åker – gör matlag som ansvarar för olika måltider olika dagar. På så sätt spar ni in på matkostnaden samtidigt som du inte behöver laga mat hela tiden. Liftkort i backarna kan vara kostsamt. Dra ner på utgifterna ytterligare genom att åka längdskidor någon av dagarna, det är oftast billigare och du får en härlig naturupplevelse på köpet.

Åka utomlands

Många föredrar att åka skidor i alperna. Skidresor kan bli väldigt dyra om man bokar via arrangör. Sätt ihop din egen resa genom att boka via hotellbokningssajter. Om ni är några som åker tillsammans kan ni hyra en lägenhet eller stuga via exempelvis Airbnb – då blir boendekostnaden oftast mycket lägre per person. Om du hellre föredrar lite värme under lovet men inte har möjlighet att åka på långsemester kan vi tipsa om att kolla upp resmål med lågsäsong. Alla klassiska resmål kring medelhavet brukar vanligtvis vara billigare att åka till under vårvintern eftersom turismen inte är lika hög. Det kommer inte vara 30 grader varmt, men 15-18 grader kan du nog räkna med – och det är ju betydligt skönare än den kalla vintern hemma i Sverige.

Stanna hemma

Har du varken tid eller pengar för att åka bort under sportlovet finns det massor att göra hemma. Om vädret tillåter kan aktiviteter såsom skridskor, pulka och längdskidor vara roligt att dra med familjen på. Det kanske till och med finns en slalombacke där du bor som ni kan besöka? För att få lite miljöombyte kan vi tipsa om att göra en dagsutflykt till en närliggande ort. Utforska staden, ta en fika på något mysigt café eller gå på ett roligt museum. Många museer erbjuder gratis inträde. Kolla upp vilka museum i din närhet som är gratis att besöka för att spara in en slant. Under loven brukar det finnas gott om lokala evenemang – spana runt på Facebook eller kolla på din kommuns webbplats för att se vilka aktiviteter som kan passa din familj.