Mors dag present

Oavsett ålder, om du är ung eller äldre vuxen, brukar mammor över hela landet uppskatta att bli firade av sina barn. Även för småbarnsföräldrar kan en liten gåva, som ett tecken på tacksamhet från den andre partnern, betyda mycket. Med mindre marginaler kan det kännas svårt att hitta en present som passar. Ta del av våra bästa tips på kärleksfulla gåvor till mamma.

Mors dag infaller alltid den sista söndagen i maj och är dagen då alla barn firar sina mödrar. På senare tid har det även blivit vanligt att en respektive också köper en gåva till barnens mamma som ett tecken på uppskattning. I vardagen räcker som oftast tiden inte till och många mammor känner sig otillräckliga i det stressiga småbarnslivet. Mors dag kan då vara ett tillfälle då vi påminner oss om hur mycket mamma betyder.

Present mors dag

Att hitta den perfekta presenten till mamma behöver inte vara en kostsam historia. Med lite kreativitet och omtanke kan du skapa eller köpa betydelsefulla presenter som passar även den snävaste budgeten. Vi listar 10 billiga presenter till mors dag som kommer uppskattas utan att de kostar alltför mycket.

10 presenter under 200 kr

 1. Handskrivet kort
  Ett handskrivet kort är något av det mest personliga du kan ge. Stanna upp och tänk igenom vad du uppskattar mest hos din mamma. Det är dessvärre något man många gånger glömmer att berätta. Det finns många vackra kort kan välja mellan, allt från 3D-kort till kort i en mer klassisk design. 
 2. Lyxig frukost
  Bjud mamma på en härlig start på dagen med en hemlagad frukost. Överraska henne med hembakat bröd, gott kaffe och färskpressad juice. Knacka på dörren och bjud på både god frukost och trevligt sällskap. 
 3. Skapa ett fotoalbum
  Samla familjens upplevelser i ett fotoalbum och lämna plats för nya minnen som ni kan skapa tillsammans.
 4. Egna kuponger
  Skapa personliga kuponger som anpassas efter hennes intressen och som fokuserar på kvalitetstid tillsammans. Det kan vara en promenad i parken, ett biobesök eller en fika på stan. Hon får själv välja när de olika kupongerna önskas nyttjas.
 5. En bukett blommor
  Blommor är alltid uppskattade och behöver inte vara dyra. Plocka vilda blommor eller köp en enkel bukett från din lokala blomsterhandlare. Det är gesten som räknas.
 6. Personlig musik-spellista
  Skapa en spellista med hennes favoritlåtar. Var inte rädd för att skapa flera, exempelvis listor med ny musik som du tror att hon kan komma att uppskatta.
 7. Egna bakverk
  Baka hennes favoritkakor, bakverk eller muffins. Paketera det smakfullt och bjud mamma på en god fika.
 8. Picknick
  Om vädret tillåter kan du bjuda på en picknick utomhus med god mat och dryck. Picknick-korgen kan också tas hem till din mamma för att dukas upp inomhus ifall det känns som ett bättre alternativ.
 9. Kaffe och choklad
  Köp nymalt och lite finare kaffe tillsammans med en lyxig chokladkaka. Föredrar man te finns det en mängd olika sorter att välja mellan i närmaste kaffe- och tehandel.
 10. En läsvärd bok
  Om din mamma tycker om att läsa kan du ge henne en bok av hennes favoritförfattare. Varför inte låta henne utforska nya genrer? Det behöver inte vara den senaste bästsäljaren utan med fördel något som du tror att hon skulle uppskatta.


Mors dag present - nybliven mamma

Som nyblivna föräldrar har livet precis förändrats dramatiskt. Det kan vara mycket känslor, både härliga men också lite tuffa. Självklart förtjänar man en liten gåva på livets första mors dag där man själv är huvudperson. Vi listar tips till dig vars barns mamma ska få en present på mors dag.

Första mors dag-presenten

 1. Mors dag present smycken
  Det finns en mängd smycken att välja mellan som både är trendiga samtidigt som de har en koppling till en mammas kärlek för sina barn. Berlocker med barnets initialer, hela namnet ingraverat eller barnets första bokstav som hänge är uppskattade gåvor. Utöver halsband finns det även personliga armband ifall det passar mamman bättre.
 2. Klipptid
  Som nybliven mamma flyttas allt fokus från dig till barnet. Det kan vara svårt att prioritera sig själv framöver. Boka in en klipptid hos hennes frisör och ta en promenad i närheten av salongen med barnet i vagnen medan hon klipper sig.
 3. Massage
  Det är otroligt vad en människokropp klarar av i samband med graviditet och förlossning. Men kroppen kan vara rätt så mör efter alla förändringar och påfrestningar. En avkopplande massage är aldrig fel, antingen från dig eller på massagesalong.
 4. Egentid
  Köp ett kit med olika spa-produkter som ansiktsmask, hårinpackning och fotpeeling. Planera in en tid som passar när barnet sover och gå ut med barnvagnen så den nyblivna mamman kan få en lugn stund för sig själv.
 5. Fotografering i studio
  Tiden går så fort och barnen växer så snabbt. Passa på att föreviga mamma och barn på bild genom att boka tid hos en proffs-fotograf. 
 6. Termos till långa promenader
  Det kan bli en hel del promenerande med barnvagnen framöver. Köp en fin och bra termosmugg som håller kaffet varmt under många promenadtimmar.
 7. Sköna skor
  Fötterna kan förändras en hel del efter en graviditet. Sköna skor att ha till vagnpromenaderna är både uppskattat och kanske även nödvändigt. Självklart skadar det inte om skorna också är snygga.
 8. Shoppingrunda
  Som nybliven mamma känner många att ingenting längre passar av de kläder man tidigare använt. Ge ett presentkort på favoritbutiken eller gå tillsammans på en shoppingrunda för att fylla på garderoben med lite nytt.
 9. Utrustning till vagnen
  Det finns en hel del produkter att köpa för att vagnpromenaderna ska bli mer bekväma. Mugghållare eller handvärmare till vagnen är några exempel som brukar användas flitigt. 
 10. Hörlurar
  Ett par bra hörlurar av hög kvalitet kommer komma väl till pass framöver. Dels för att lyssna på musik eller poddar under långa promenader när barnet sover, men också för att kunna prata i telefon samtidigt som båda händerna är på vagnen.

En bolånebank för fler.

Vi på Bluestep Bank ser mer till dina framtida betalningsmöjligheter än ekonomisk historik eller anställningsform.

Välkommen som du är.

Ansök nu

Mors dag present att skicka

Alla mammor bor inte på ett nära gångavstånd. Oavsett distans vill man förstås visa uppskattning denna dag och vad passar då bättre än att skicka en present till mamma? Vi listar tips på presenter att skicka som inte väger alltför mycket och som inte riskerar att gå sönder i frakten.

Skickar du något mer dyrbart bör du välja att skicka det rekommenderat. Rekommenderat brev är spårbart och behöver kvitteras ut av mottagaren för att hämtas ut. Det är en garanti för att brevet inte försvinner på vägen. Att skicka rekommenderat kostar mer än vanligt frimärke men det inger en trygghet i att presenten kommer fram som den ska.

Mors dag present som kommer med posten

 1. Presentkort
  Ge mamma möjlighet att köpa vad hon själv helst önskar med hjälp av ett presentkort på favoritbutiken. Många presentkort finns idag digitalt och kan enkelt skickas via mejl.
 2. Biobiljetter
  Låt mamma få se valfri film på bio tillsammans med vem hon helst önskar. Genom att ladda biokortet lite extra kan hon även köpa popcorn och dricka till filmen.
 3. Restaurangbesök
  Boka bord på en restaurang och swisha sedan för notan. Vissa restauranger har även presentkort till försäljning som kan användas vid brunch, lunch eller middag.
 4. Choklad och godis
  Köp hennes favoritgodis och skicka tillsammans med en handskriven hälsning.
 5. Relax-paket
  Köp spa-produkter som ansiktsmask och hårinpackning i reseformat. Lägg ihop produkterna med en väl vald pocketbok så får mamma allt hon behöver för en lugn stund.
 6. Smycken
  Smycken finns i alla prisklasser och är något som man sällan unnar sig själv. Ett smycke är också något beständigt som kan nyttjas i många år framöver.
 7. Streamingtjänst
  De flesta streamingtjänster kan köpas i form av en värdecheck som kan nyttjas under en begränsad period. Det finns streamingtjänster för både böcker, film, sport och musik, så att du kan anpassa presenten efter din mammas intressen. 
 8. Tidningar och magasin
  Löser mamma korsord eller älskar hon att läsa om design och inredning? Välsorterade livsmedelsbutiker brukar ha ett stort utbud av magasin och tidningar.
 9. Blombud
  Det gamla traditionella sättet att skicka uppskattning i form av blombud kan aldrig bli fel. Nuförtiden finns också fruktbuketter och andra typer av bud som kan vara ett alternativ till den mer traditionella blombuketten.
 10. Digital hälsning
  Det finns massor med appar att använda för att klippa ihop olika filmklipp och bilder. Spela in en hälsning, lägg på en rubrik och spela upp mammas favoritlåt. Även om ni är långt ifrån varandra geografiskt sett så kommer det kännas som att du vore där när hon ser filmen.

Mors dag handlar om att visa uppskattning och kärlek till mamma. Det kan också vara att visa uppskattning till en partner som precis blivit mamma själv. Förutsättningarna för vad man kan ge varierar, i allt från geografiska avstånd, till budget och ekonomiska förutsättningar. Men en present till mors dag behöver inte innebära höga utgifter. Det viktiga är att mamma får känna sig uppskattad och älskad för att hon är den hon är. 

Laddar