Logga in
De mest eftertraktade prylarna att sälja på loppis

Sommaren innebär loppisar i överflöd. Att köpa och sälja second hand är inte bara bra för miljön utan även för plånboken. Vill du tjäna en extra slant i sommar? Vi listar de mest eftertraktade loppisprylarna som kan ge klirr i kassan.

Sommaren är loppisarnas högtid då många semesterfirare beger sig ut på jakt efter möbler och inredningsdetaljer. Rensa där hemma för att få en överblick av vad du kan tänkas sälja. Här är några tips på saker som du med säkerhet kommer få sålda.

Teak

Vi svenskar tycks aldrig tröttna på möbler och detaljer i det mörka träslaget teak. Kanske är det för att träet bidrar med värme och ger våra skandinaviska hem en ombonad känsla.

Porslin

Porslinklassiker såsom Gröna Anna och Berså är perfekt att sälja på loppis då de är svåra att få tag på och har många samlare.

Stolar

Att köpa billiga stolar för att sedan måla om och rusta upp hemma är väldigt populärt just nu. Pinnstolar och caféstolar är extra eftertraktande.

Lampor

Originella lampor med robust och kvalitativ känsla är något som många loppisentusiaster letar efter.

Serveringsvagn

Vagn på hjul som kan användas som avlastningsbord eller drinkvagn är väldigt populärt. Ju äldre och mer originell vagnen är desto bättre.

Oljemålningar

Målningar tar över mer och mer från grafiska tryck och planscher inom inredning. Många vill hitta unika verk att pryda hemmet med.

Möbler i rotting

Har du möbler i rotting hemma? Grattis, då kommer du garanterat göra ett klipp på loppis. Rottingstolar och soffor är väldigt eftertraktat då många möblerar med rotting både inomhus och utomhus.

Trälådor och träbänkar

Eftersom många numera har öppna kök är det extra viktigt att ha snygg förvaring på hyllorna. Många letar därför efter gamla trälådor, gärna med tryck på. Även träbänkar som kan användas som extra förvaring vid sängfoten är hett eftertraktat.

Originella speglar

Många letar efter alternativ till sin tavelvägg. Speglar i vackra former, eller speglar med annorlunda ramar, är ett bra alternativ till att ha en tavla ovanför sängen eller soffan.

Sjuttiotalskeramik

Att ha gedigna föremål med en historia bakom blir allt mer viktigt när vi inreder våra hem. Gamla keramikvaser, kannor och skålar lyfter vilken inredning som helst och är fina som blomvaser, eller bara prydnad i bokhyllan.