Då är det bäst att köpa och sälja en bostad

Bostadsmarknaden är i gungning och många känner sig osäkra kring hur man ska tänka. När är egentligen den absolut bästa tidpunkten för att köpa och sälja en bostad?

Ett hem är något som symboliserar trygghet, värme – och förhoppningsvis en bra investering. Jakten på den perfekta bostaden kan vara lång och inte helt okomplicerad. Speciellt i en tid av osäkerhet och stigande räntor. Vi behöver alla någonstans att bo och oavsett hur världsläget ser ut kommer vi ha olika behov under livets gång. Hur lång kravlistan än är på bostaden så landar man alltid i en fråga om pris.

Vad är egentligen knepen för att göra en så stor vinst som möjligt när det är dags att sälja? Och vad är taktiken för att hålla priset nere när du budar på en ny lägenhet? Svaret är enkelt: Rätt tidpunkt.

Att sälja en bostad under sommaren?

Tidigare har många varit tveksamma till att sälja under sommaren. Beslutet har ofta grundat sig på att många potentiella köpare är på semester och därmed lägger sökandet på is – en förlegad anledning som du kan dra nytta av.

Det är en fråga om utbud och efterfrågan. I och med att fler lever efter mottot att sommarens effekt på bostadsmarknaden är negativ väljer alltså många att inte lägga ut sin lägenhet till försäljning. Det här minskar utbudet vilket gör att de bostäder som faktiskt ligger ute på marknaden är mer attraktiva. Fler söker sig till samma visningar och trycket ökar – även antalet budgivare.

Då är det bäst att köpa bostad

När det kommer till att köpa så är det samma grund som gäller: Utbud och efterfrågan. För att försöka undvika hård konkurrens i form av flera andra potentiella köpare, så är det bra om det ligger många bostäder ute till försäljning. Då sprids spekulanterna bland de olika alternativen och chansen för en lägre prislapp ökar.

Viktigast för en lyckad bostadsaffär

Efterfrågan är oftast hög när det handlar om bostäder, däremot varierar utbudet. Att hålla sig uppdaterad om marknaden är hemligheten bakom både ett lyckat köp och en lyckad försäljning.

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte