Går det att få bolån trots att man inte är fast anställd? Moderna anställningsformer som frilans, vikarie- eller projektanställningar är allt vanligare idag och behöver inte vara ett hinder för att få bolån.
Andra anställningsformer än fast anställning blir allt vanligare. Många konsultar, startar företag, eller jobbar som projekt-, tim- eller visstidsanställda. Detta ska inte behöva stå i vägen för dig och dina möjligheter till att köpa ny bostad eller utöka lånet på en bostad som du redan har.
Så kan anställningsformen påverka ditt bolån
När en långivare bedömer din återbetalningsförmåga lägger de stor tyngd vid din anställningsform. Har du en anställningsform där arbetstiden, uppdragen och inkomsterna kan variera så anser vissa banker att risken att ge ut ett lån till dig är högre, än till någon med en fast heltidsanställning. Men olika långivare ställer olika krav, det är därför det är viktigt att prata med flera banker och se över dina möjligheter.
Vi hjälper dig med bolånet oavsett anställningsform
På Bluestep låter vi aldrig anställningsformen vara ett hinder för att få bolån. Vi vet att nya typer av anställningsformer blir allt vanligare och att det inte säger något om din förmåga att sköta dina avbetalningar. Om du har en inkomst och din lön kommer från en fast anställning, eget företag, ett konsultuppdrag eller en timanställning spelar mindre roll när du söker bolån hos oss.
Det viktigaste är att du har en inkomst och att du har råd med lånet så du får en trygg ekonomi. Vi godkänner exempelvis inkomstkällor som lön från eget företag, vikariat, provanställning, projekt- och timanställning, konsult eller frilans. I listan nedan står några av de inkomster vi godkänner i vår kreditbedömning.
- Lön från eget företag
- Projekt- eller timanställning
- Vikariat
- OB-ersättning
- Studiemedel
- Pension
- Provanställning
- Provision och bonusar
- Föräldrapenning
- A-kassa
- Sjukförsäkring
Räkna på ditt bolån hos oss
Räkna på hur mycket du kan få i bolån, och få en estimerad månadskostnad i vår kalkylator nedanför.