Billiga sportlovsaktiviteter

Sportlovet närmar sig och med det både förväntningar och förhoppningar. Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska hitta på när budgeten är begränsad. Vi har listat våra bästa tips på aktiviteter inför sportlovet för hela familjen!

Med små marginaler i ekonomin kan det kännas extra svårt när skollovet närmar sig. Om budget saknas och barnens vänner ska iväg på diverse resor kan man känna både prestationsångest och oro. Man vill ju självklart ge sina barn det bästa.

Ett minnesvärt och roligt lov behöver dock inte innefatta dyra resor och kostsamma upplevelser. Vi delar med oss av våra mest prisvärda aktiviteter för dig och din familj under sportlovet.

Budgetvänligt sportlov

 1. Utforska ett naturreservat
  Sverige är känt för sina vackra naturområden. Ta med familjen på en vandring eller picknick med varm dryck i närliggande naturreservat. Kanske grilla korv vid anordnad grillplats? Det är inte bara en rolig och aktiv upplevelse, utan även helt kostnadsfri.
 2. Skridskoåkning
  Många kommuner har gratis skridskobanor under vintermånaderna. Har ni inga skridskor brukar det finnas ett stort urval begagnat på diverse säljsidor online. 
 3. Skidåkning
  Hyr eller låna längdskidor och åk i ett närliggande spår.
 4. Isbad
  Testa kallbad och bada i en isvak vid närmaste brygga.
 5. Snöbad
  Självklart går det även bra att rulla sig i snön utanför och sedan gå in för att värma sig med en varm dusch.
 6. Hemma-spa
  Lyxa till det och ha ett hemmaspa hemma. Prova en ansiktsmask, kanske en hårinpackning och fila naglarna.
 7. Inomhuspicknick och filmmaraton
  Duka upp för ett äventyr hemma i vardagsrummet. Bygg en koja eller lägg ut picknickfilten på golvet framför tvn. Låt varje familjemedlem välja en favoritfilm och ha en filmdag tillsammans med snacks och god plockmat.
 8. Tv-spelskväll
  Utmana barnen i en tv-spelsturnering och utse familjens vassaste spelare.
 9. Bygg en snögubbe eller ett snöfort
  Om vädret tillåter, ge er ut och skapa tillsammans i snön. En snögubbe eller ett snöfort är roligt att bygga tillsammans. Med vattenfärger och penslar kan ni även måla och färga snön i vackra färger.
 10. Spela spel
  Plocka fram familjens bästa sällskapsspel och ha en spelkväll. Utmana varandra i allt från brädspel till kortspel. Enkelt och garanterat roligt!
 11. Pyssla och skapa
  Det finns mycket pyssel man kan ägna sig åt. Måla, gör smycken, dekorera muggar till släktingar eller tryck kort med potatistryck.
 12. Tipspromenad
  Ha en tipspromenad och utmana familjen i deras kunskaper kring olika ämnen. Det går bra att ordna både inomhus som ute.
 13. Skattjakt
  Ordna skattjakt med en egenritad skattkarta för barnen.
 14. Charader
  Dela in er i lag och tävla i charader. Skriv ner ord eller meningar på lappar som ni sedan lägger i en hink.
 15. Besök biblioteket
  Många bibliotek erbjuder gratis aktiviteter och evenemang under sportlovet. Man kan självklart även gå dit för att låna hem några spännande nya böcker.
 16. Museer med fri entré
  På vissa museer betalar du inget inträde alls. Vissa erbjuder fri entré under speciella veckodagar eller tider. Ta reda på vad som gäller för museer i ditt närområde.
 17. Träna tillsammans
  Promenera tillsammans i parken eller spring en runda på tid. I skogen finns både stockar att balansera på och träd att springa runt.
 18. Gör en hinderbana
  En hinderbana kan göras både inomhus som ute. Gör en bana som ni sedan ska klara av på tid och se vem i familjen som är snabbast.
 19. Matlagning
  Utmana familjen att laga mat tillsammans med de ingredienser ni redan har hemma i kylen. Kanske kan ni tävla om vem som gör den godaste rätten?
 20. Baka tillsammans
  Turas om att välja vad ni ska baka och njut av en välsmakande fika tillsammans.
 21. Rensa ut och sälj av
  Rensa garderoberna och sälj det ni inte längre använder. För pengarna kan ni göra något roligt tillsammans.
 22. Hotellfrukost
  Ät en hotellfrukost på närliggande hotell. Det känns lyxigt och brukar vara väldigt gott, även om man har sovit hemma.
 23. Staycation
  Lyxa till det och checka in en natt på hotell. Man behöver inte åka till en annan stad för att sova i en hotellsäng.


Sportlovet behöver inte vara dyrt för att bli roligt och minnesvärt. Ta er tid för varandra, något som man i vardagen inte har möjlighet till på samma sätt. Det finns mycket som barnen tycker är roligt så länge de får göra det tillsammans med en vuxen.

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån