Bolån för dig som jobbar deltid

Ansök om lånelöfte tryggt och säkert

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte

Vanliga frågor och svar

 • Vad är skillnaden mellan ett lånelöfte och ett bolån?

  Ett lånelöfte är ett preliminärt löfte om ett bolån. Detta kan ge dig en bild av hur mycket du kan köpa en bostad för och vad bolånet kommer kosta dig per månad. Du använder lånelöftet när du går på visningar och är med i budgivningar. 

  När du har vunnit en budgivning och det är dags att signera avtalet måste du kontakta banken för att bli beviljad ett bolån. Banken måste då kontrollera att du har samma ekonomiska förutsättningar som när du ansökte om lånelöftet. Banken måste också granska och godkänna bostaden eller föreningen som bostaden tillhör. När du, bostaden och föreningen blivit godkända kan ett bolån beviljas och du kan då köpa bostaden och signera avtalet.

 • Hur mycket får jag låna?

  Hur mycket du kan låna beror på vilken typ av bolån du är intresserad av. Vi erbjuder lånelöfte och bolån för dig som ska köpa en ny bostad samt möjligheten att utöka ditt bolån om du redan äger en.

  Ett bolån kan beviljas från 150 000 kr till 15 000 000 kr. Hur mycket du har möjlighet att låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det beror också på marknadsvärdet på bostaden som du vill köpa eller belåna samt vilken typ av bostad det är (villa, bostadsrätt eller fritidshus).

  Vi gör alltid vårt bästa för att erbjuda dig den lägsta boräntan utifrån din ekonomiska situation.

  Beräkna hur mycket du kan låna i vår bolånekalkyl.

 • Kan jag få lånelöfte eller låna på min bostad även om jag inte har en fast anställning?

  För att få ett bolån behövs någon form av inkomst men du behöver inte ha en fast anställning. Vi accepterar olika typer av inkomster och anställningsformer.

  Vi förstår att det finns många olika sätt att leva och arbeta på och att alla inte vill eller kan ha en fast anställning i dagens samhälle. Om du är egenföretagare, vikarie eller projektanställd kan du ha möjlighet att betala för ett bolån. Om du är arbetssökande eller har varit sjukskriven kan vägen tillbaka till arbetslivet gå via till exempel en timanställning eller studier. Vi tycker att fler typer av inkomster ska räknas med när du ansöker om ett bolån hos oss. Därför tar vi oss tiden att göra en individuell helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

  Om du är arbetssökande och dessutom ansöker tillsammans med någon som arbetar kan vi ha möjlighet att bevilja ett bolån. I våra bedömningar tar vi hänsyn till hushållets totala disponibla inkomster, även om den ena personen inte har en anställning.

  Typer av inkomsttyper vi godkänner:

  Anställningsformer
  Tillsvidareanställning
  Provanställning
  Vikariat
  Visstidsanställning
  Projektanställning
  Timanställning

  Näringsverksamhet
  Enskild firma
  Aktiebolag
  Handelsbolag
  Kommanditbolag

  Pension
  Ålderspensionär
  Sjukpension
  Försäkring
  Pensionsförsäkring
  Pensionsförsäkring skattefri

  Övrig inkomst
  A-kassa
  Barnbidrag
  Bostadsbidrag
  Bostadstillägg
  Sjukpenning
  Studiebidrag
  Studielån
  Föräldrapenning
  Omvårdnadsbidrag
  Merkostnadsersättning
  Underhållsbidrag
  Underhållsstöd
  Hyresintäkter
  Övriga skattefria inkomster

  Vi godkänner tyvärr inte socialbidrag som en inkomstkälla.

 • Kan jag låna till kontantinsatsen eller handpenningen inför ett bostadsköp?

  När du köper en bostad behöver du gå in med en kontantinsats som motsvarar minst 15 % av den totala köpeskillingen. Efter kontraktskrivning och innan tillträdet får du upp till en vecka på dig att betala handpenningen som brukar motsvara 10 % av köpeskillingen. Handpenningen betalas alltså med en del av kontantinsatsen.

  På Bluestep Bank kan vi eventuellt hjälpa dig att finansiera en del av kontantinsatsen, upp till 10 % av köpeskillingen som mest, vilket skulle innebära att du behöver ha sparat ihop minst 5 % själv. Detta lån kallas för hemlån och är ett separat lån utöver bolånet.

  Om du befinner din mellan försäljningen av din befintliga bostad och en ny bostad kan du behöva ett temporärt handpenningslån för att bekosta handpenningen. Det kräver att du har hela ditt bolån hos Bluestep Bank samt att du ska ha påbörjat en försäljningsprocess av din nuvarande bostad. Handpenningslånet får inte vara större än 10 % av köpeskillingen.

 • Vilka typer av bostäder kan belånas med ett bolån?

  Vi accepterar flera olika typer av bostäder som säkerhet för våra bolån. De bostäder vi godkänner är villor, bostadsrätter och fritidshus.

 • Vad är er genomsnittsränta för bolån?

  Räntan baseras på en individuell helhetsbedömning av dina ekonomiska förutsättningar. Vi gör alltid vårt bästa för att erbjuda dig den lägsta räntan utifrån din ekonomiska situation.

  Din boränta bestäms utifrån ett antal faktorer som exempelvis:

  • Hur mycket du behöver låna
  • Belåningsgrad
  • Din kredithistorik
  • Dina inkomster och utgifter

  Genomsnittsräntor för samtliga lån varierar över tid beroende på andelen nya lån och andelen lån till existerande kunder som binder om sina lån. Räntorna påverkas också av styrräntan och omvärldsläget.

  Generellt sett får befintliga kunder som binder om sina lån en lägre ränta än nya kunder. Det beror bland annat på Bluestep Banks Bonuslöfte som innebär att kunder som stannar längre än 3 år kan få sänkt ränta. Från år 4 sänks kundens ränta automatiskt med upp till 1 %-enhet om betalningarna skett i tid. Finns det ytterligare utrymme ned till vår lägsta ränta sänks räntan ytterligare år 6 med upp till 1 %-enhet om kunden fortsatt att betala i tid.

  Här kan du se aktuella genomsnittsräntor, månad för månad.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 469 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot