Se filmen

Vi förstår att man ibland behöver hjälp med sin bostadsaffär

När Mehmet och hans fru väntade tillökning och ville köpa större boende sade banken nej. Hans firma gick bra men då han investerat vinsten i bolaget hade han en för låg deklarerad inkomst. Mehmet vände sig till BlueStep som granskade firmans ekonomi, såg att kalkylen gick ihop och beviljade ett lån.

Mehmet och hans fru Gabriella ska bli föräldrar för första gången. De har bestämt sig för att flytta till ett större boende så att alla får plats på ett bekvämt sätt. Mehmet driver en liten men omåttligt populär pizzeria. Det har han gjort i snart två år. Många av Mehmets släktingar och vänner jobbar och hjälper till på restaurangen.

Mehmet har aldrig lånat pengar av några andra än sina släktingar och vänner. Självklart har inkomsterna varierat från månad till månad på den relativt nystartade restaurangen. Det Mehmet har tjänat har han återinvesterat i företaget, han har bara tagit ut så mycket lön som han och Gabriella behöver för att klara sig.

När de traditionella bankerna sa nej

Mehmet och hans fru går till banken för att låna till en större lägenhet. Eftersom Mehmet har en väldigt låg deklarerad inkomst så säger banken nej. Han försöker förklara att han investerat vinsten i bolaget, men det hjälper inte. Gabriella tycker att de ska vända sig till några andra banker, men tyvärr får de samma svar även där – nej.

Amir, som är handläggare på BlueStep Bank, hjälpte Mehmet med hans bostadsaffär.

– Mehmet är absolut inte ensam om sin situation, han jobbar hårt med sitt företag men tar ut en låg lön. Han är inte heller 100% insatt i hur det går till att skaffa ett bostadslån. Till skillnad från de andra bankerna så gjorde vi en noggrann granskning av firmans ekonomi och kom fram till att Mehmet klarade kostnaderna som ett bostadslån skulle kräva. Självklart är det superkul att kunna hjälpa till och göra en skillnad. När vi ansträngt oss, jobbat hårt och länge för att lyckas och vi ser att kalkylen håller, då känns det riktigt bra, säger Amir.

 

Berättelsen är baserad på en riktig kund men på grund av banksekretessen är namnet och personen i filmen fiktiva.

Läs mer om lånelöfte