Frågor och svar

Hur kan BlueStep säga ja när andra långivare säger nej?

Det som skiljer BlueStep från de traditionella bankerna är att vi fokuserar mer på dina framtida möjligheter att betala för ett lån än på din ekonomiska historik.

De flesta banker har automatiserade låneprocesser som till stor del baseras på din kredithistorik. Det kan leda till ett avslag på din låneansökan på grund av en betalningsanmärkning eller att din typ av inkomst inte accepteras. Men vi på BlueStep har många kunder som har stabila inkomster från timanställningar, vikariat eller pension och som utan problem har möjlighet att betala för ett bolån.


Vi har också många kunder som är egenföretagare men bolaget är så nytt att de traditionella bankerna inte tar hänsyn till den typen av inkomst. Vi tycker inte heller att tidigare betalningsanmärkningar ska avgöra dina möjligheter att få ett lån i framtiden.

Vi på BlueStep bryr oss mer om din framtida betalningsförmåga istället. Självklart är det viktigt för både dig och för oss att du klarar av att betala för lånet. Därför gör våra lånespecialister en noggrann helhetsbedömning av din situation och räknar på dina totala månadskostnader. Då kan vi hitta den bästa lösningen för just dig och samtidigt veta att du kommer klara av att betala för lånet.