Logga in

Kapitalfrigöringskredit - lån för dig som är 60+

Kategorier

 • Är det högre ränta på en kapitalfrigöringskredit än på ett vanligt bolån?

  Kapitalfrigöringskrediten har lite högre ränta än traditionella bostadslån eftersom det inte har några löpande räntebetalningar och amorteringar. Den har en skuldfri- & livstidsgaranti samt komplett trygghet för dig och din medlånetagare vilket ingår i prissättningen av räntan.

 • Hur skiljer sig er kapitalfrigöringskredit från de seniorlån som tidigare erbjöds i Sverige?

  Vår kapitalfrigöringskredit ska inte jämföras med de seniorlån som tidigare erbjöds i Sverige eftersom de skiljer sig på grund av livstidsgarantin som innebär att du får bo kvar i bostaden så länge du önskar eller kan och skuldfrigarantin som ger dig trygghet även vid fallande bostadspriser eller stigande marknadsräntor.

 • Är det en nackdel om jag har låg inkomst?

  Det är bostadens långsiktiga värde, område och din ålder som avgör hur mycket du kan få låna. Däremot behöver vi säkerställa att du klarar av dina levnadskostnader men din inkomst idag eller imorgon är inte i huvudfokus.

 • Måste jag amortera på min kapitalfrigöringskredit?

  Nej, du behöver inte göra några amorteringar oavsett skuldsättningsgrad och lånebelopp. Du behöver inte heller betala löpande räntebetalningar eftersom räntan läggs till lånet och förfaller till betalning först vid permanent flytt, försäljning eller bortgång.

 • När ska kapitalfrigöringskrediten återbetalas?

  Som regel sker återbetalning av lånet vid permanent flytt, försäljning eller vid bortgång.

 • Behöver jag byta bank när jag ansöker om kapitalfrigöringskredit?

  Nej. Du behöver inte byta bank. Däremot kommer eventuella befintliga bolån lösas av Bluestep.

 • Hur mycket kan jag låna via en kapitalfrigöringskredit?

  Det beror på åldern på den yngsta låntagaren samt marknadsvärdet på din bostad. Är du yngre är det möjliga lånebeloppet mindre och om du är äldre är lånebeloppet helt enkelt större.

 • Vad är kapitalfrigöringskrediter?

  En kapitalfrigöringskredit är ett lån för dig som är 60+ och äger din bostad. Från bostaden kan du enkelt få loss kapital för att få mer pengar att röra dig med.

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här