Bli kund hos oss

En bolånebank för fler. 

Bolån vid köp av ny bostad

På Bluestep Bank ger vi fler möjlighet till bolån. Vi välkomnar dig oavsett anställningsform och tycker att din framtida betalningsförmåga är viktigare än din ekonomiska historik.

Låna på din bostad

Äger du en bostad och har låneutrymme kvar? Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp eller en renovering.

Samla dina lån

Behöver du sänka din månadskostnad? Samla dyra smålån i ett bolån för att sänka månadskostnaden.

Sparande som växer

Långsiktigt eller flexibelt sparande - vi har många sparkonton att välja mellan. Öppna ett sparkonto och låt dina pengar växa, tryggt och säkert.

Vanliga frågor och svar

 • Kan jag låna med bostaden som säkerhet även om jag inte har en fast anställning?

  Ja, för att låna med bostaden som säkerhet behövs någon form av inkomst men du behöver inte ha en fast anställning. Vi accepterar olika typer av inkomster och anställningsformer.

  Tack vare vår erfarenhet, vet vi att även om du är egenföretagare, vikarie eller projektanställd kan du ha möjlighet att betala för ett bolån. Om du är arbetslös kan vägen tillbaka till arbetslivet gå via till exempel en timanställning eller studier. Vi tycker att fler typer av inkomster ska räknas med när du ansöker om ett bolån hos oss. Därför tar vi oss tiden att göra en noggrann bedömning av din ekonomiska situation.

  Om du är arbetslös och dessutom ansöker tillsammans med någon som arbetar kan vi ha möjlighet att bevilja ett bolån. I våra bedömningar tar vi hänsyn till hushållets totala disponibla inkomster, även om den ena är tillfälligt arbetslös.

 • Kan jag låna med bostaden som säkerhet om jag har betalningsanmärkningar och skulder?

  Ja, på Bluestep Bank ser vi till hela din ekonomiska situation och fokuserar på din betalningsförmåga framåt istället för att endast låta din ekonomiska historik vara avgörande för att få bolån.

  Det innebär att du kan använda lånet till att betala av skulder eller lösa dyra lån och krediter. Observera att det finns begränsningar i hur mycket av marknadsvärdet du kan belåna beroende på vilken typ av bostad det är, var i landet du bor och dina ekonomiska förutsättningar. Som mest kan du belåna bostaden till 85% av marknadsvärdet.

 • Hur kan Bluestep Bank säga ja när andra långivare säger nej?

  Det som skiljer Bluestep Bank från traditionella banker är att vi fokuserar mer på dina framtida möjligheter att betala för ett bolån än på din ekonomiska historik.

  Bluestep Bank är alternativet för de som har sin försörjning utanför den vanliga bankens mall men som för den sakens skull klarar av att betala för ett bolån. Vi hjälper bland annat vikarier, timanställda och egenföretagare med bolån.

  Majoriteten av de traditionella bankerna har en automatiserad och oftast enkelspårig bedömning som till stor del baseras på din kredithistorik. Har du någonting som sticker ut i bedömningen, exempelvis en betalningsanmärkning eller en typ av inkomst som inte accepteras riskerar du att få avslag på din låneansökan.

  Vi bryr oss om din framtida betalningsförmåga istället för din historik. Självklart är det viktigt för både dig och för oss att du klarar av att betala för lånet. Därför gör våra lånespecialister en noggrann helhetsbedömning av din situation och räknar på dina totala månadskostnader för att hitta den bästa lösningen för just dig.

 • Hur mycket får jag låna?

  Hur mycket du kan låna beror på vilket typ av lån du är intresserad av. Vi erbjuder olika typer av produkter; lån med bostaden som säkerhet och lånelöfte för dig som ska köpa bostad.

  Lån med bostaden som säkerhet och lånelöfte kan beviljas från 150 000 kronor till 10 miljoner kronor. Hur mycket du har möjlighet att låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. För lån med bostaden som säkerhet och lånelöfte beror det också på marknadsvärdet på bostaden som du vill belåna eller köpa samt vilken typ av bostad det är (villa, bostadsrätt eller fritidshus).

  Beräkna hur mycket du kan låna i vår bolånekalkyl.

 • Vad är lån med bostaden som säkerhet?

  Lån med bostaden som säkerhet är ett alternativ för dig som redan äger en bostad och som vill belåna bostaden ytterligare genom ett nytt bolån.

  För att du ska kunna belåna bostaden ytterligare måste marknadsvärdet på bostaden vara högre än de lån som du har på bostaden idag. Då kan du nämligen använda det extra värdet till ett nytt lån som passar just dina behov. Oavsett om du vill lösa skulder och dyra smålån eller renovera huset kan ett lån med bostaden som säkerhet vara lösningen för dig.

kundservice@bluestep.se

Vi hjälper dig om du har några frågor alla dagar 9-17.

0770-330 100

Vi hjälper dig om du har några frågor alla dagar 9-17.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 384 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot