Logga in

Så kunde Gunnar lösa sina lån trots betalningsanmärkningar

Trots att Gunnar var fastanställd, med en stadig inkomst, fick han avslag på sin låneansökan hos sin bank. Efter kontakt med Bluestep fick han äntligen privatlånet beviljat. Gunnar löste sju lån och fick en betydligt lägre månadsbetalning på köpet.

Gunnar som arbetade som bilförsäljare hade bestämt sig. Nu var det dags att ta tag i den kritiska situationen och försöka bli av med smålånen som kostade mycket i både ränta och avgifter varje månad.

Negativa besked hos andra långivare

Han började med att ansöka om lån via webben, hos olika företag som erbjöd privatlån, men negativa besked kom som ett resultat av de tre betalningsanmärkningar han tidigare hade dragit på sig. Anmärkningar registrerade på grund av obetald tv-avgift och parkeringsböter.

– Varje gång jag ansökte om ett lån direkt hos låneföretagen registrerades en förfrågan hos kreditupplysningsbolagen. Ju fler förfrågningar, desto sämre chans till ett beviljat lån. Det gjorde att jag hamnade i en ond spiral, säger Gunnar.

Löste sju lån och fick bättre villkor

I det här skedet ringde Gunnar till Bluestep, som han hade hört kunde säga ja till ett privatlån trots betalningsanmärkningar. Han fick ett privatlån och sänkte sina månadsbetalningar. Därmed kunde han komma ur sin ekonomiska knipa.

– Vi beviljade ett privatlån på 65 000 kronor för att kunna lösa sju dyra smålån. Allt bakades samman till ett enda lån hos oss. I dag har Gunnar en månadsbetalning på 1 900 kronor i stället för närmare 5 000 kronor som han hade tidigare, säger Caroline, lånespecialist på Bluestep.

Berättelsen är baserad på en riktig kund men på grund av banksekretessen är namnet och personerna på bilden fiktiva.

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här