Logga in

Frågor och svar med anledning av corona

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna som våra kunder ställer i samband med coronautbrottet.

För att kunna fortsätta leverera hög service till våra kunder arbetar vi ständigt för att lösa eventuella utmaningar vi ställs inför på grund av de problem som corona skapar i samhället. Vi ber dig ha överseende om det i perioder är längre svarstid än normalt på telefon.

Om du har bolån hos oss och är en av de som drabbats ekonomiskt av coronavirusets utbrott, exempelvis genom arbetslöshet, har du möjlighet att ansöka om amorteringsfrihet. Det gör du genom att ringa till oss på 08-501 00 549.

Vad krävs för att få amorteringsfrihet?
Vanliga skäl till att behöva amorteringsfrihet är att du blir arbetslös eller får en lägre inkomst under en period. Vi gör enskilda bedömningar av varje fall och det behöver därför finnas tydliga skäl som påverkar dina möjligheter att betala av lånet för att kunna få det. Kontakta oss så fort som möjligt om du skulle få betalningssvårigheter så att vi kan försöka hjälpa dig.

Kan jag sänka min amortering under en period? 
Vi har möjlighet att erbjuda befintliga bolånetagare tillfällig amorteringslättnad. Här får du svar på hur Bluestep Bank förhåller sig till Finansinspektionens riktlinjer och vad som gäller för befintliga bolånekunder.

Påverkas handläggningstiden för min bolåneansökan?
Vi strävar efter att hålla en hög servicenivå trots omständigheterna, och våra processer ska därför inte påverkas. Det är däremot bra att känna till att handläggningstiden i vissa perioder kan komma att ta lite längre tid.

Kommer räntan på mitt sparkonto att ändras?
I samband med Covid-19-epidemin har det varit stora svängningar på världens finansmarknader. Ett sparkonto kan då vara en trygg placering. Bluestep erbjuder sparkonton med såväl fast som rörlig ränta. Observera att räntorna på sparkonton med rörlig ränta kan komma att ändras. Vill man säkerställa en viss ränta på sitt sparande under en period kan man titta närmare på de sparkonton där Bluestep erbjuder fast ränta under löptiden. Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Vad gör Bluestep i relation till corona?
Vi har vidtagit flera åtgärder för att minska eventuell smittspridning. En del av arbetsstyrkan arbetar hemifrån, och utöver det har vi även begränsat resor, besök och andra arbetsrutiner.

Vill du ha mer information om amorteringslättnad?

Läs om amorteringslättnad Läs om amorteringslättnad