Familjens dröm om ett fritidshus blev verklighet

Familjen Asplunds planer om ett fritidshus stoppades när Fia blev sjukskriven och banken nekade familjen ett lån. Då vände de sig till BlueStep istället, som även accepterar sjukförsäkring som en inkomst. Då gick kalkylen äntligen ihop.

Fia och Anders hade bott inne i stan i sju år. När de skaffade barn började de drömma om ett fritidshus, en plats att tillbringa ledig tid, helger och semestrar på. Det faktum att Fia plötsligt drabbades av en ryggskada, och därmed blev långtidssjukskriven, satte dock stopp för drömmen.

Ogiltig inkomstkälla

Anders jobbade heltid, med en lön på 27 000 kronor i månaden, och deras bostadsrätt var endast belånad till 50 % av marknadsvärdet vilket gjorde att det fanns utrymme att belåna det ytterligare för att kunna köpa ett litet fritidshus. Paret hade inga skulder eller betalningsanmärkningar, men de fick avslag ändå. Banken menade att kalkylen inte gick ihop eftersom att Fias pengar från försäkringskassan inte kunde räknas som en giltig inkomstkälla.

– Vi förstod inte varför vi fick avslag och kände oss väldigt nedslagna, säger Fia.
 

Löste alla lån

Fia och Anders vände sig till BlueStep som såg över deras lån och fick ihop kalkylen, tack vare att de räknar en ersättning från försäkringskassan som en inkomst. BlueStep löste alla lån från deras ordinarie bank, och utökade samtidigt bolånet, vilket bidrog till att det blev pengar över till ett litet fritidshus.

– För oss är det rena drömmen att ha en stuga där vi kan vara för att fiska, grilla och umgås med släkt och vänner, säger Fia. 


Familjen Asplund

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna på bilden fiktiva.

Läs mer om lånelöfte