Åke och Stina räddades ur den ekonomiska knipan – trots att banken sa nej

Det nyligen pensionerade paret, Åke och Stina, njöt av sitt stilla liv när Stina plötsligt insjuknade i hjärtproblem och både vardagen och ekonomin slogs i spillror.  – Vi kontaktade BlueStep och i dag räcker pensionen till för att betala alla räkningar, säger Åke. 

Trots goda inkomster hamnade det pensionerade paret i ekonomisk knipa när livet hastigt tog en vändning. Stina blev hjärtsjuk och maken lade allt sitt fokus på att finnas vid hennes sida på sjukhuset. Allt annat kom i andra hand och det var även då som ekonomin började haverera.

Ohållbar situation

Den fina villan som paret bodde i var stor och hade höga driftskostnader. Det var dyrt att både värma upp och underhålla huset, och trots en ordentlig inkomst gjorde omständigheterna att paret kom efter med att betala sina räkningar. Smålån löste läget tillfälligt, men till slut blev situationen ohållbar. Åke och Stina fick ett antal betalningsanmärkningar registrerade.

– Vi insåg att situationen var ohållbar och bestämde oss för att sälja huset och flytta till ett enklare och billigare boende, säger Åke.

Banken sa nej

Paret sålde huset och hittade en bostadsrätt som de tyckte om. De vände sig till sin vanliga bank för ett lånelöfte men fick avslag på grund av de betalningsanmärkningarna. Då tog de kontakt med BlueStep.

– Vi fick hjälp med ett bolån och i dag har vi ett nytt, billigare boende och pensionen räcker till varje månad, säger Åke.


Ekonomisk knipa

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna på bilden fiktiva.

Läs mer om lånelöfte