Björn löste skatteskulden med BlueStep-lånet

Björns snickerifirma gick med stor vinst, men efter en felaktig ekonomiredovisning hamnade han i en djup skuldfälla och F-skattsedeln drogs in. Tack vare BlueStep-lånet kunde han vända motgången till framgång igen.

Björn var framgångsrik i sitt yrke som snickare. Tack vare sin kompetens och noggrannhet fick han ständigt nya kunder, och firman blomstrade. Ekonomibiten däremot var lite svår och krånglig så han anlitade en redovisningskonsult för att hålla den enskilda firmans ekonomi på rätt bana.

Skyldig 100 000

En dag fick Björn ett brev på posten där det stod att han var skönstaxerad, det vill säga att deklarationen aldrig lämnats in alternativt varit felaktig.

– Jag förstod inte hur det hade gått till, och Skatteverket ville dessutom att jag skulle betala 100 000 kronor, säger Björn.

Den felaktiga redovisningen resulterade inte bara i en skatteskuld som Björn inte kunde betala, utan även en indragen F-skattsedel.

 

Indragen F-skattsedel

Inte nog med att Björn stod utan pengar att betala skulden med. Han kunde inte heller ta några nya jobb eftersom F-skattsedeln blivit indragen.

– Situationen var otroligt jobbig. Jag hade inga pengar att betala mina månadsutgifter, och jag drog på mig några betalningsanmärkningar, säger Björn.

I den här vevan ansökte han om ett lån från sin bank, men fick avslag.

BlueStep-lånet blev räddningen

Den trassliga ekonomiska situationen löste sig när Björn kontaktade BlueStep, som tittade över hans ekonomi. Tack vare Björns bostadsrätt som var värd 750 000 kronor, men bara belånad till 450 000 kronor, kunde BlueStep lösa skatteskulden genom att belåna bostaden ytterligare.

– Jag fick tillbaka min F-skattsedel och kunde börja jobba igen, säger Björn.


Berättelsen är baserad på en riktig kund men på grund av banksekretessen är namnet och personen på bilden fiktiva.

Läs mer om BlueStep-lånet